Leivontaohjeita

20.1.2020

Tässä pari pyydettyä leivontaohjetta.

HEINON IRMAN HYVÄ NISUOHJE 

Näitä ihania pullia saimme nauttia 19.1. kuukausitapaamisessamme.

6 dl kauramaitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
150 g Keijua
2 dl sokeria
n. 1 kg vehnäjauhoja


Valmista taikina tavalllisen pullataikinan tapaan käsin vaivaten tai koneella.  
 

Pullat paistetaan 225 asteisessa uunissa ja voidellaan vasta sen jälkeen seoksella, jossa on 1 osa kuumaa kahvia ja 1 osa sokeria.  

Huomioi, että pullaan ei laiteta kananmunia.  Irman mukaan ne vain kuivattavat pullia.

------

Törmän Asta taasen antaa tässä ohjeet oulaistelaisen rieskan valmistamiseen

OHRARIESKAT

1. ohje

1 l rasvatonta piimää (voi olla esim. gefiluspiimää)
1 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa

n. 2 kg ohrajauhoja 
Jos jauhot ovat kovin tummia, niin voit lisätä vähän venhäjauhoja tilalle.

 

Valmista taikina nopeasti käsin vaivaten tai koneella.  Älä vaivaa liikaa.

Ota taikinasta reilun nyrkin kokoisia "leipäreitä" ja kaulitse ne pyöreiksi n. 1 vahvoiksi rieskoiksi.  

Paistetaan  nopeasti 300 asteisessa uunissa.

 

2. ohje

Voit valmistaa rieskat myös hiivapohjaisina seuraavasti:

1 l maitoa
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa

n. 2 kg ohrajauhoja

 

Valmista edelliseen tapaan.  Taikinaa ei tarvitse kohottaa.  Sitä parempaa saat mitä nopeammin valmistat ja saat paistettua.