Leivontaohjeita
20.1.2020
Tässä pari pyydettyä leivontaohjetta. HEINON IRMAN HYVÄ NISUOHJE Näitä ihania pullia saimme nauttia 19.1. kuukausitapaamisessamme. 6 dl kauramaitoa
Pullat paistetaan 225 asteisessa uunissa ja voidellaan vasta sen jälkeen seoksella, jossa on 1 osa kuumaa kahvia ja 1 osa sokeria. Huomioi, että pullaan ei laiteta kananmunia. Irman mukaan ne vain kuivattavat pullia. ------ Törmän Asta taasen antaa tässä ohjeet oulaistelaisen rieskan valmistamiseen OHRARIESKAT 1. ohje 1 l rasvatonta piimää (voi olla esim. gefiluspiimää) n. 2 kg ohrajauhoja
Valmista taikina nopeasti käsin vaivaten tai koneella. Älä vaivaa liikaa. Ota taikinasta reilun nyrkin kokoisia "leipäreitä" ja kaulitse ne pyöreiksi n. 1 vahvoiksi rieskoiksi. Paistetaan nopeasti 300 asteisessa uunissa.
2. ohje Voit valmistaa rieskat myös hiivapohjaisina seuraavasti: 1 l maitoa n. 2 kg ohrajauhoja
Valmista edelliseen tapaan. Taikinaa ei tarvitse kohottaa. Sitä parempaa saat mitä nopeammin valmistat ja saat paistettua.
|